V Rokycanské nemocnici se obměnilo vedení gynekologie, pediatrie a chirurgie

7.1.2014 - krátká informace

Rokycany – Primariáty chirurgického, dětského a gynekologicko-porodnického oddělení v Rokycanské nemocnici mají od Nového roku nové obsazení. Vedou je Jiří Plecitý, Jaroslava Paduchová a Petr Říha. Dosavadní primář chirurgie Vilém Kuntscher odchází z nemocnice úplně, dlouholetý šéf gynekologie Jan Vileta bude s nemocnicí spolupracovat externě a primářka dětského oddělení Marie Přibíková si jen vyměnila pozici se svou zástupkyní. Personální změny proběhly po vzájemné dohodě.

„Doktor Plecitý prošel standardním výběrovým řízením. Dosud dělal zástupce primáře chirurgie a nadále zůstává vedoucím lékařem operačních sálů,“ uvedla ředitelka nemocnice Hana Perková. Petr Říha je zatím pověřen vedením gynekologie. Nemá totiž aktuálně platnou primářskou licenci. Už o ni ale požádal. Výběrovým řízením prošla i Jaroslava Paduchová, dosavadní zástupkyně primářky dětského oddělení.

Všechna dotčená oddělení jsou personálně stabilizovaná. Na dětském k žádnému odchodu nedošlo. Naopak se začnou vracet lékařky z mateřských dovolených. Také chirurgie je lékaři pokryta dobře, nicméně vedení nemocnice o posílení týmu jedná. A usiluje též o příchod dalšího gynekologa. „Jsme s doktorem Viletou dohodnuti, že bude i nadále v nemoci na menší úvazek sloužit a také operovat, ale máme zájem přijmout kmenového lékaře,“ doplňuje ředitelka Hana Perková.

Personální změny nemají vliv ani na rozsah ambulancí.

MUDr. Hana Perková, MBA – ředitelka Rokycanské nemocnice, perkova@nemocnice-ro.cz, 371 762 444
Bc. Jiří Kokoška – komunikace Zdravotnický holding Plzeňského kraje, a. s.: media@zhpk.cz, 777 315 018

O nemocnici > Tiskové zprávy > V Rokycanské nemocnici se obměnilo vedení gynekologie, pediatrie…