Nemocnice rekonstruovala ordinace a čekárnu a má nově recepci a ošetřovací sálek

20.3.2014 - tisková zpráva

Rokycany – Návštěvníky Rokycanské nemocnice a zejména interní ambulance a pohotovosti čeká od března příjemnější prostředí a také jednodušší orientace v budově. Nemocnice totiž v závěru loňského roku propojila vestibul s nově vytvořenou halou takzvaného společného příjmu a zároveň rekonstruovala dvě důležité ordinace. Přibyl i univerzální ošetřovací sálek, recepce a zázemí pro personál. Stavební investici ve výši tří milionů korun pokryl Plzeňský kraj. Na následné vybavení přispěly částkou 237 tisíc korun obce a města regionu. Společný příjem byl do užívání předán slavnostně dnes i za přítomnosti hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse.

Úpravy se týkaly přízemního spojovacího krčku mezi oběma hlavními budovami nemocnice, kudy prochází většina návštěvníků a kde se nacházejí ambulance chirurgická, všeobecná interní a pohotovost pro dospělé. „Hlavně pohotovostní a interní ambulance nebyly v dobrém technickém stavu. Nechali jsme proto postavit nové a doplnily je o místnost pro specifické potřeby obou ordinací. Budou se zde třeba podávat infuze nebo zde budou odpočívat pacienti těsně po injekci, kdy je třeba vyčkat výsledku terapeutického zákroku, případně předejít kolapsu,“ uvedla ředitelka nemocnice Hana Perková.

Před oběma ordinacemi vznikla prostorná čekárna s novými sedadly. Hostům zde krátí chvíli televize. V budoucnu ale budou mít obrazovky i další využití. Uprostřed čekárny a chodby je prosklená recepce. Od března v ní funguje 24hodinová služba. „Střídají se zde sestry, které pomáhají jak organizovat příjem pacientů do ordinací tak zájemcům poskytují i veškeré potřebné informace – kam jít na konkrétní vyšetření, jaké jsou návštěvní hodiny na lůžkových odděleních, do jaké ordinace se lze objednat a podobně, v době pohotovosti mohou ve vypjatých situacích pomoci s ošetřováním pacientů,“ doplňuje ředitelka Hana Perková.

„Jsem velmi rád, že se za přispění Plzeňského kraje v Rokycanské nemocnici podařilo zmodernizovat příjmovou ambulanci a s tím související provoz a zlepšit tak komfort pacientů, kteří jsou zde přijímáni,“ uvedl hejtman Václav Šlajs.

Rokycanská nemocnice postupně rekonstruuje jednotlivá pracoviště a oddělení. V posledních letech se modernizovalo například gynekologicko-porodnické oddělení včetně porodních sálů, lékárna, radiodiagnostické oddělení, operační sály, sterilizace nebo laboratoře. Nemocnice dále vyměňovala okna, prováděla generální opravu kotle, pořizovala náhradní zdroj elektřiny. V dalším období vedení nemocnice plánuje i modernizaci chirurgické ambulance a doplnění přístrojového vybavení, zejména o počítačovou tomografii neboli CT.

Více fotografií odklikem zde

MUDr. Hana Perková, MBA – ředitelka Rokycanské nemocnice: perkova@nemocnice-ro.cz, 371 762 444
Bc. Jiří Kokoška – komunikace Zdravotnický holding Plzeňského kraje: 777 315 018, media@zhpk.cz

O nemocnici > Tiskové zprávy > Nemocnice rekonstruovala ordinace a čekárnu a má nově recepci a…