Hejtman ocenil zdravotníky krajských nemocnic - z Rokycan i Evu Masarovou

12.4.2017 - tisková zpráva

Jako byli v minulém týdnu oceněni za příkladnou a obětavou práci pro krajské zdravotnictví lékaři nemocnic Skupiny ZHPK a zdravotnické záchranné služby (viz níže), tak dnes se stejného ocenění dočkali od vedení kraje i nelékařští zdravotničtí pracovníci, například zdravotní sestry. Pamětní medaili a čestné uznání převzaly z rukou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda a radní pro oblast zdravotnictví Mileny Stárkové i tři pracovnice Rokycanské nemocnice.

Zuzana Jedličková pečuje od roku 1976 jako sestra o pacienty na interním oddělení Rokycanské nemocnice a po celou dobu v režimu služeb. Je obětavá, vstřícná a nápomocná a přes osobní trápení dokáže v práci rozdávat naději a dobré slovo. Stojí-li za jakoukoli činností a výkonem, lze s jistotou říci, že tato práce je odvedena nadstandardně. Je vzorem trpělivé, neokázalé, vstřícné a v kolektivu nezastupitelné sestry, která jako bonus dokáže v současné těžké personální situaci obětovat na zajištění oddělení i kus svého osobního soukromí.

Eva Masarová pracuje na chirurgickém oddělení Rokycanské nemocnice od své maturity už více než 30 let. Nejprve jako směnná sestra a později jako staniční, kdy uplatňuje své organizační schopnosti a stmeluje kolektiv. Je usměvavá, obětavá se snahou o trvalé zlepšování prostředí na oddělení, velmi vstřícná k pacientům, trpělivá učitelka dalších následovnic nelehkého povolání. Je velmi oblíbená mezi pacienty mimo jiné i pro komunikativnost a optimismus.

Ivana Pochová  je v Rokycanské nemocnici věrná od roku 1982 chirurgickému oddělení, kde zprvu pracovala na lůžkovém oddělení, ale později se stala nepostradatelnou pravou rukou operatérů jako sestra operačních sálů. Zkušená instrumentářka je zároveň trpělivá, empatická k nemocným i operujícím, což ji činí takřka nepostradatelnou. Dobře známá je pacientům chirurgické ambulance, kterou v době služeb zajišťuje.  Je spolehlivou oporou kolektivu, což se projevuje v dobách personálních komplikací, kdy je ochotna pomáhat i na úkor svého volného času.

• Více fotografií z předávání ocenění odklikem zde.
  • Info k dalším oceněným zdravotníkům z jiných zdravotnických zařízení na webu ZHPK odklikem zde

Hejtman ocenil lékaře krajských nemocnic - z Rokycan Petra Hrušku a Janu Rottenbornovou

5.4.2017 - tisková zpráva

Stejně jako v uplynulých dvou letech oceňuje i letos vedení Plzeňského kraje pracovníky nemocnic Skupiny ZHPK a Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Dnes se mezi lékaři dočkali pamětní medaile a čestného uznání i dva lékaři Rokycanské nemocnice - MUDr. Jana Rottenbornová a MUDr. Petr Hruška. Za příkladnou a obětavou práci pro krajské zdravotnictví jim poděkoval přímo hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková. V příštím týdnu se stejného ocenění dočkají i nelékařští pracovníci.

MUDr. Petr Hruška je oporou oddělení ARO Rokycanské nemocnice, kde působí už více než 30 let, přičemž část z tohoto období pracoval zároveň i pro záchrannou službu. Je velmi obětavý a v době personálních komplikací vždy aktivně pomáhal v naplnění služeb. I přes zhoršený zdravotní stav je stále spolehlivým článkem lékařského týmu. Pomáhá i s výchovou svých nástupců.

MUDr. Jana Rottenbornová  je významnou lékařskou osobností Rokycanské nemocnice, kde od roku 1984 působí na interním oddělení. Svou péči dělí na hospitalizované i ambulantní pacienty a zodpovědně se podílí na stále náročnějším sestavování služeb. Je velmi oblíbena u mladých kolegů a kolegyň, kterým je i při svém nemalém pracovním vytížení připravena pomoci a poradit. Díky empatickému jednáním je oblíbenou lékařkou i pro své pacienty.

• Více fotografií z předávání ocenění odklikem zde.
  • Info k dalším oceněným lékařům z jiných zdravotnických zařízení na webu ZHPK odklikem zde

Bc. Jiří Kokoška – komunikace a PR Skupiny Zdravotnický holding Plzeňského kraje: 777 315 018, media@zhpk.cz

O nemocnici > Tiskové zprávy > Hejtman ocenil zdravotníky krajských nemocnic - z Rokycan i Evu…