Nemocnice podpořila při Akademii řemesel a služeb studium zdravotnických oborů

19.10.2017 - informace k dalšímu zpracování

Rokycanská nemocnice se dnes zúčastnila Akademie řemesel a služeb, kterou v rokycanském společenském domě Střelnice uspořádal místní úřad práce. Žákům základních škol akademie ukázala, jaké obory lze na Rokycansku a Plzeňsku studovat. Prezentovaly se i zdravotnické profese, jejichž studium na akci podpořila a vřele doporučila Rokycanská nemocnice.

Ve „stánku“ nemocnice mohli žáci vidět například ultrazvuk, tzv. Andulu – model na cvičení resuscitace, tonometr, kanylu a další zdravotnické pomůcky. Zájemci se mohli zúčastnit i vědomostní soutěže, kdy právě poznávali pomůcky a k čemu slouží. „Ze žáků, kteří poznali alespoň dvě třetiny ukázek, jsme po skončení akce vylosovali tři, kteří od nás obdrží zajímavou a zábavnou cenu. V nejbližších dnech jim jí zavezeme přímo do škol,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že stánek obsluhovaly stylově studentky zdravotnické školy.

Pokud žáci základních škol z Rokycanska zvažují pracovat ve zdravotnictví nebo je baví přírodovědné obory a péče o lidi, mohou studovat ideálně Střední zdravotnickou školu a Vyšší odbornou školu zdravotnickou v Plzni (www.zdravka-plzen.cz) nebo si zvolit jinou přípravu buď pro studium Fakulty zdravotnických studií ZČU v Plzni, nebo Lékařské fakulty UK v Plzni.

„Nemocnici ale netvoří jen zdravotníci. Péče o naše pacienty je týmová práce a do týmu patří i kuchaři, zámečníci, elektrikáři a další odborné profese. Nabídka pozic je u nás pestrá a i díky tomu patří nemocnice k nejvýznamnějším a nejatraktivnějším zaměstnavatelům v regionu,“ dodává mluvčí.

Bc. Jiří Kokoška – komunikace a PR Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.: 777 315 018, media@zhpk.cz

O nemocnici > Tiskové zprávy > Nemocnice podpořila při Akademii řemesel a služeb studium…